Entreehal Goudsesingel

Interieur voor een entreehal in Rotterdam

In opdracht van de Vereniging van Eigenaars is een ontwerp gemaakt voor de renovatie van de entreehal van het appartementencomplex.

Gekozen is voor een opzet waarbij de postvakken en het bellentableau worden samengevoegd in een meubel aan een zijde van de ruimte. Hierdoor wordt een eenduidige, heldere ruimte gecreëerd. Het betreffende meubel wordt over de volledige lengte en hoogte van de hal bekleedt met messing plaatmateriaal. De postkasten en het bellen tableau zijn naadloos geïntegreerd in het meubel en tevens voorzien van messing bekleding. Alle beldrukkers en sloten worden in messing kleur uitgevoerd. Door huisnummers te graveren wordt een eenduidig en

rustig beeld bereikt. De messing afwerking geeft een chique uitstraling aan de sobere ruimte.

Ter plaatse van de tegenoverliggende wand wordt het bestaande natuursteen opgeknapt en aangevuld tot plafond hoogte met platen van achter het meubel. Door de huisnummer te graveren in de centrale natuursteen platen wordt op subtiele manier verwezen naar de reeks van betreffende huisnummers en tevens een beeldmerk gecreeerd.

Het plafond wordt met 5 centimeter verlaagd om bestaande oneffenheden te verhullen. In het verlaagde plafond kunnen voorzieningen voor de nieuwe verlichting worden weggewerkt. De vloer van de entreehal zal over de volledige oppervlakte worden voorzien van een schoonloopmat.

locatie:
Goudsesingel, Rotterdam
programma:
Entreehal
oppervlakte:
11 m2
jaar:
2016 – 2017
opdrachtgever:
VvE Goudsesingel 350 t/m 436
aannemer:
Woodwave