Huis CW

Woning in een voormalig koetshuis in Rotterdam

De uitdaging van deze opgave was om een onbewoonde kelder met naastgelegen garage om te bouwen tot een volwaardige gezinswoning. De bestaande uitbreiding was in een slechte staat, de kelder was een lage donkere ruimte en overal waren hoogteverschillen te overbruggen.

Na de renovatie is de voormalige garage getransformeerd tot een genereuze woonkeuken. De royale entreezone biedt ruimte voor fietsen, maar fungeert tevens als buitenruimte aan de straat. Keuken en woonkamer zijn ruimtelijk met elkaar verbonden en het hoogteverschil wordt opgevangen door een multifunctioneel meubel waarin trap, bank en opbergruimte gecombineerd zijn. De tuin is bereikbaar via grote schuifdeuren die, eenmaal geopend, een ruimtelijke connectie met de woonkeuken leggen.

De balklaag in het plafond van de kelder zijn zichtbaar gehouden om de vrije hoogte in de slaapvertrekken te maximaliseren. De badkamer is van twee kanten te betreden, grote openingen zorgen hier voor indirecte daglichttoetreding. De meubels in de slaapkamers zijn op maat ontworpen. De bedden in de kinderkamers vormen een efficiƫnte combinatie van opslag en hoogslaper.

locatie:
Rotterdam
programma:
woonhuis
jaar:
2016 / 2017
opdrachtgever:
Particulier
foto’s:
Luuk Kramer
aannemer:
Woodwave