Huis FN

Renovatie van een Herenhuis in Den Haag

De opdrachtgevers voor deze renovatie droomden van een riante open keuken met een open relatie tussen woonkamer, eetkamer en werkvertrekken. De inbreng van een riante vide met geïntegreerde trap voorziet in de ruimtelijke verbinding tussen de verdiepingen. In deze dubbelhoge ruimte is de keuken gepositioneerd waarbij de kastenwand is geïntegreerd in het trapmeubel. Grote glaspartijen aan de tuin zijde voorzien de ruimtes van een overvloed aan daglicht. De oorspronkelijke inbouwkasten met schuifdeuren zijn gerestaureerd en bieden de mogelijkheid om de woonkamer en eetkamer af te sluiten.

Op de bovenverdieping is de voormalige keuken getransformeerd tot een open badkamer. Vanuit het vrijstaande bad kan worden genoten van het panoramisch uitzicht. Het op maat ontworpen badkamermeubel biedt naast ruimte voor opslag ook plaats voor een zitje met uitzicht op de tuin.

locatie:
Den Haag
programma:
woonhuis
jaar:
2015 / 2016
opdrachtgever:
Particulier
foto’s:
Luuk Kramer
aannemer:
De Jong Interieurbouw