Nieuw Rotterdams Café

Café in voormalig kantoor van een krant

Het statige pand aan de Witte de Withstraat in Rotterdam deed vroeger dienst als het hoofdkantoor van de ‘Nieuwe Rotterdamsche Courant’. Het interieur van dit pand is ingrijpend verbouwd en getransformeerd tot een populair café.

Door enkele binnenmuren te verwijderen is een dynamische open ruimte gecreëerd met uiteenlopende sferen: Van een grote rumourige bar naar gezellige tafeltjes aan de straat tot kleine intieme hoekjes bij het raam. Waar mogelijk zijn de oorspronkelijke karakteristieke details bewaard gebleven en gerestaureerd.
Een monumentale notenhouten trap leidt naar het souterrain waar zich naast de keuken en toiletvoorzieningen ook een aparte feestruimte bevindt.

locatie:
Witte de Withstraat, Rotterdam
programma:
horeca
jaar:
2011
opdrachtgever:
Ron Sterk Holding
foto’s:
Luuk Kramer
aannemer:
Woodwave