SBO Merlijn

Verbouwing van een basisschool in Den Haag

In samenwerking met ICOP advies heeft AAAN een ontwerp gemaakt voor de verbouwing van een school in Den Haag

Het betreft een verbouwing van het interieur ter ondersteuning van de nieuwe onderwijsfilosofie van de school. De onderbouw is van een klassieke verdeling van 4 lokalen getransformeerd tot 2 grote onderwijsruimten. Gekozen is voor een opzet waarin de bestaande structuur grotendeels behouden blijft en een centraal meubel als verbindend element fungeert tussen het ondersteunende programma en de onderwijsruimten.

In dit meubel zijn onder andere toiletten, speelgoedkasten, prikborden en de garderobes gehuisvest. Ook is de trap naar de bovenbouw opgenomen en is er een ‘wasruimte’ voor de kinderen in verwerkt. Op de kop van het meubel is een podium gecreëerd welke met behulp van gordijnen door beide onderwijsruimten gebruikt kan worden. Een gemeenschappelijke keuken vormt de beëindiging van het volume en is door het hoogteverschil van het podium gelijktijdig door zowel de kinderen als de docenten te gebruiken.

locatie:
Paets van Troostwijkstraat, Den Haag
programma:
Basisschool
oppervlakte:
540 m2
jaar:
2015 – 2016
opdrachtgever:
Lucas onderwijs
aannemer:
Bouwbedrijf Bijkerk
constructeur:
Pieters Bouwtechniek
adviseur brandveiligheid:
Deerns