Villa Harreveld

Ontwerp voor een vrijstaande woning in Harreveld

Opdracht voor een modern vormgegeven villa welke ‘past’ in de agrarische omgeving. Het ontwerp bestaat uit een helder volume met zadeldak dat de voorgeschreven richtlijnen uit het beeldkwaliteitsplan volgt. De hoofdvorm van het volume is sober, toevoegingen en onderbrekingen aan het volume zijn vermeden.

De leefruimtes van de woning zijn gepositioneerd aan de tuinzijde. In het volume zijn aan deze zijde grote openingen aangebracht om een sterke visuele verbinding met de tuin mogelijk te maken. Door de positionering van het volume valt op de terrassen aangrenzend aan deze leefruimten zowel de middag- als de avondzon.

De serviceruimten en de garage zijn gepositioneerd aan de straatzijde van de woning. Openingen aan deze zijde van het volume zijn geminimaliseerd. Vanaf de straatzijde blijft zo de sobere hoofdvorm sterk waarneembaar.

De woning is levensloopbestendig. De keuken, woonkamer , badkamer en slaapkamer zijn op de begane grond gerealiseerd. Op de eerste verdieping zijn een leesruimte, een werkplek, een tweede badkamer en twee gastenvertrekken geplaatst.
Uitgangspunt voor de materialisatie zijn de zwart gebeitste houten delen zoals deze ook op de nabijgelegen ‘schoppe’(oude schuur) toegepast zijn. Zowel de constructie als de binnenzijde van de woning zijn in sterk contrast met de buitenzijde wit of in licht blank gelakt hout uitgevoerd.

locatie:
Looweg, Harreveld
programma:
Woning
oppervlakte:
200 m2
jaar:
2010
opdrachtgever:
Particulier